SEEL:n esittely

Suomen eksoottisten eläinten harrastajayhdistysten liitto ry on joukon suomalaisia yhdistyksiä perustama järjestö. Pyrimme edustamaan eksoottisia eläimiä, niiden harrastajia sekä jäsenyhdistyksiämme monin eri tavoin, täydentäen jäsenyhdistystemme toimintaa.

Liiton tavoitteet muodostuvat kolmesta osa-alueesta:

  • Vastuuntuntoiseen eksoottisten eläinten harrastamiseen ja pitämiseen liittyvien asenteiden ja tiedon levittäminen.
  • Suomessa lemmikkinä ja harraste-eläimenä pidettävien eksoottisten eläinten hyvinvoinnin edistäminen.
  • Vastuuntuntoisen harrastuksen jatkumisen turvaaminen Suomessa.

Näiden tavoitteiden eteen liitto toimii monin eri tavoin. Pyrimme mm. osallistumaan julkiseen keskusteluun ja kumoamaan virheellisiä eksoottisiin eläimiin liittyviä stereotypioita, osallistumme mahdollisuuksien mukaan tapahtumiin sekä toimimme yhteistyössä mm. viranomaisten ja muiden toimijoiden kanssa. Tällä hetkellä merkittävä toimintamme osa-alue on eläinsuojelulain kokonaisuudistus. Myös Seura- ja harrastuseläinten hyvinvoinnin neuvottelukunnassa istuu liiton edustaja.

Liitto toimii jäsenyhdistystensä yhteistyöelimenä ja edustajana, jolloin liitolla ei ole valtaa jäsenyhdistystensä suhteen. Pyrimme pitämään toiminnan sopivan kevyenä, emmekä pyri kehittämään jäsenyhdistystemme kanssa kilpailevaa toimintaa. Pääasiallisena tavoitteena on täydentää näiden toimintaa sekä edustaa jäsenyhdistyksiä tilanteissa, joihin ne eivät välttämättä yksin saisi edustajaa.

Yhteydenotto

Voit olla yhteydessä liittoon sähköpostitse. Huomioithan kuitenkin, ettei liitolla ole resursseja neuvoa henkilökohtaisesti sinua sen suhteen, mistä saisit ostettua haluamasi eläimen tai antaa hoito-ohjeita. Näitä varten suosittelemme vierailemaan jäsenyhdistyksemme nettisivuilla tai keskustelufoorumilla, tai katsastamaan linkit-osion.

Sähköposti: info@seel.fi

Yhdistyksellä on myös Facebook-sivu ja Facebook-ryhmä. FB-sivua seuraamalla saat aina Facebook-feediisi yhdistyksen tuoreimmat kuulumiset. Facebook-ryhmässä voit keskustella muiden harrastajien kanssa eksoottisiin eläimiin liittyvistä aiheista.

Liiton jäseneksi?

SEEL on liitto, joten hyväksymme jäseneksi lajiyhdistyksiä. SEEL:n jäseneksi eivät siis voi liittyä yksityishenkilöt.

Tämän hetkisiä jäsenyhdistyksiämme ovat:

Lemmikkilinnut Kaijuli ry
Suomen Chinchillayhdistys ry
Suomen siiliyhdistys ry
Suomen Frettiliitto ry
Suomen herpetologinen yhdistys ry
Suomen Herppiharrastajat ry
Pohjois-Suomen Terraarioeläinharrastajat ry
Oulun akvaarioseura ry
Tampereen Akvaarioseura ry

Jos yhdistyksesi haluaa liittyä jäsenyhdistykseksi, ota yhteyttä sähköpostitse: info@seel.fi. Hyväksymme jäseniksi eksoottisten eläinten lajiyhdistyksiä. On liittyvän yhdistyksen oman harkinnan varassa, kokevatko he edustamansa eläinlajin tai -ryhmän olevan eksoottisia. Lue lisää: Mitkä eksoottiset?

Liiton jäsenmaksu on 20 euroa, joka maksetaan vuosittain. Jäsenmaksulla yhdistykset tukevat työtä eksoottisen eläinharrastuksen hyväksi.